Acta del dia 10/2/2020

Per començar, vam acceptar la proposta d’en Cesc de demanar el NIF que Cal Temerari té per als col·lectius per l’activitat que està organitzant l’assemblea del clima.
Després, en Tarik va explicar que trobava interessant la crítica que els dos articles feien a la superficialitat de les polítiques ambientals i per això els havia proposat. Durant el col·loqui, van sorgir diverses idees:
– Com l’esquerra pot/està fracassant en generar un canvi en les polítiques ambientals.
– El decàleg és molt simplista, no defineixen què és la transició ecològica, no qestionen el sistema, creiem que hi ha d’haver un canvi de model econòmic.
– La dificultat de compaginar el moviment ecològic amb l’agenda política.
– Les organitzacions que intenten generar un canvi en el sistema no poden ser molt radicals, perquè al final només es mantenen aquelles que el mateix sistema tolera.
– La dificultat d’aplicar bé la legislació o crear una que sigui prou crítica. Com a països hi ha molt de control però poques conseqüències, altres poc control i moltes conseqüències (com Suècia) i estats com el nostre que estem en un punt intermedi.
Finalment vam fer una ronda de solucions a la crisi en la qual ens trobem, o com veiem un futur sostenible. Hi va haver un consens general que el futur necessita un canvi de model organitzatiu.
He intentat reflectir algunes de les idees que van sortir, però ja sabeu que si voleu més, ens veiem dilluns 24. Hem de llegir fins a la pàgina 24 del llibre “Las cenizas de Prometeo” de Joaquim Sempere, que s’intentarà aconseguir en format digital.
La Laura va recordar que dilluns vinent hi ha una xerrada a la casa Aymat a les 19 sobre Justícia ambiental i geopolítica del clima.
Finalment volia afegir una frase que em va venir al cap durant la ronda de solucions. De fet, és una mica trampa perquè l’he treta del llibre de Simplicidad Elegante (el que va quedar co-finalista amb el qual comencem la propera trobada). Diu alguna cosa semblant a: vivir simplemente para dejar simplemente vivir. Referint-se a escollir viure d’una manera que permeti que la resta de la gent també pugui viure en bones condicions.
Gràcies Elena!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.